Forskare har kopplat COVID-19 till impotens
Läkare varnade för risken för COVID-19 för styrka

COVID-19 påverkar penisens kärl, vilket leder till erektil dysfunktion, har forskare från USA hittat. Skadorna kan vara så allvarliga att den enda vägen ut är proteser. Det är ännu inte klart om sjukdomen kan påverka fertiliteten, men forskare rekommenderar att vaccinera och följa alla säkerhetsåtgärder för att inte möta obehagliga konsekvenser.
Forskare från Miller School of Medicine i Miami studerade penisvävnadsprover av män som upplevde impotens efter COVID-19 och fann tecken på vaskulär dysfunktion och spår av RNA-virus i dem. Forskare berättade mer om detta i World Journal of Men köpa generisk levitra.

Endotelets uppgifter – skiktet av celler som foder blodkärl-innefattar bland annat produktion av ämnen som förhindrar att kärlen för mycket minskar och blodet koagulerar.

Med endoteldysfunktion förändras dess aktivitet motsatt, vilket leder till trombos och vasokonstriktion.

Endoteldysfunktion är en vanlig komplikation i COVID-19. Forskare har redan uppmärksammat det faktum att kärlskador hos män som har haft en infektion kan leda till problem med styrka, men de har fått direkta bevis på skador på penisens kärl först nu köpa bactrim.

”Vår studie visar att COVID-19 kan orsaka endoteldysfunktion i andra organsystem än lungorna och njurarna”, säger studieförfattaren Dr.Ranjit Ramasamy. – Endoteldysfunktion kan observeras i många organ, inklusive penisens vävnader. I vår experimentella studie fann vi att män som inte tidigare hade klagat på problem med styrka utvecklade ganska allvarlig erektil dysfunktion efter infektion med COVID-19.”